ПОТПИСАН УГОВОР О УПЛАТИ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ СТАНА САРИ ЋИРКОВИЋ

Glavna slika

Као што је раније најављено, начелник општине Лазар Продановић и боксерка Сара Ћирковић, данас су потписали уговор, на основу којег ће општина Братунац уплатити Сари средства за куповину стана због остварених изузетних резултата у спорту: освајање титуле шампиона Европе у боксу и пласмана на Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Осим општине Братунац, која у куповини стана за ову успјешну спортисткињу учествује са износом од 76.800,00 КМ, средства за ту намјену обезбједили су и Удружење грађана "Млаква" Кравица и фирме "Петропројект" и "Аuto moto trade".

Начелник Продановић је истакао да је данас реализована раније донесена одлука којом је општина обезбједила средства за куповину стана.

- Сара Ћирковић је узор младима, не само у Братунцу, већ и шире. Њен успјех је утолко већи јер долази из малог мјеста. Због тога, општина јој додјељује двособан стан у у новоградњи, површине 54 м2 - рекао је Продановић.

Начелник се захвалио Удружењу грађана "Млаква" Кравица и фирмама "Петропројект" и "Аuto moto trade" који активно учествују у афирмацији врхунског спорта.

Сара је изразила захвалност и срећу због овог геста и истакла да ће се потрудити да у будућности прави још много добрих резултата којима ће обрадовати Братунац.

Удружење грађана "Млаква" Кравица и фирме "Петропројект" и "Аuto moto trade" учествовали су са по 5.000,00 КМ у куповини стана за Сару. Њихови пресставници су изразили очекивање да Сара и даље остане узор младима у Братунцу, а да ће они са своје стране наставити да активно учествују у афирмацији спорта у нашој општини.