ПРЕДСЈЕДНИК ДОДИК У БРАТУНЦУ: НАСТАВАК ПОДРШКЕ РАЗВОЈНИМ ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ

Glavna slika

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је посјетио општину Братунац, гдје се састао са начелником Лазаром Продановићем, који му је том приликом уручио кључ града - највеће општинско признање са Повељом почасног грађанина.

Предсједник Републике Српске се захвалио начелнику Продановићу што је имао прилику да посјети општину Братунац. Такође, изразио је захвалост на сарадњи и подржао је напоре који су усмјерени на пројекте који су, како је навео видљиви и који праве разлику.

- Република Српска апсолутно стоји иза развојних пројеката ове општине и чинићемо то и убудуће. Подржаћемо изградњу вртића и ми тражимо од Републике да то буде објекат који ће бити довољан да обухвати сву дјецу која су у стању потребе за предшколским образовањем. Разговарали смо и о потреби да се даље настави са развојем локалне инфраструктуре. Требаће подршка од милион марака да се поправе, санирају и изграде нови локални путеви. Подржаћемо напоре општине Братунац у наредном периоду да се и то деси. Братунац има перспективу. Ми желимо да ову општину видимо стабилном у политичком и сваком другом смислу - рекао је Додик.

Предсједник се захвалио начелнику и Скупштини на додјели највећег признања општине наводећи да је то за њега част и лична сатисфакција. На крају је истакао да напори које улаже начелник Продановић и његов тим имају подршку структура и да ће се то осјетити у будућем времену.

Начелник Продановић изразио је задовољство данашњим сусретом и истакао да је на састанку договорено да се у наредном периоду још интезивније ради на развоју инфраструктурних пројеката.

- Данас сам имао част да као начелник општине уручим предсједнику Републике Српске господину Милораду Додику кључ града са Повељом почасног грађанина. Милорад Додик је прва личност која је добила ово признање заједно са предсједником Републике Србије Александром Вучићем. Захвалан сам Милораду Додику и Влади Републике Српске на свој помоћи коју су пружили претходних година, а захвалност дугујемо у том смислу и Влади Републике Србије - рекао је Продановић.

Једна од тема састанка била је и изградња меморијалног комплекса у знак сјећања на муслиманске злочине над Србима у Подрињу (1992-1995). Договорено је да се изгради импозантни центар који ће указивати на страдање српског народа у Подрињу. У плану је да се то уради на најсавременији могући начин који ће укључити нове технолошке, иновацијске програме који ће омогућити да се о томе у едукативном смислу више може да спозна. Закључено је да је сарадња општине Братунац и ресорног министарства на реализацији овог пројекта добра и да ће то омогућити да се у планираном року изгради нешто што може да остане и да у времену које долази потврди опредјељење да се то изгради на имозантан начин.