ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ У БРАТУНЦУ: СВЕ ОНО ШТО БУДЕ ПОТЕБА ОВЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, А БУДЕ ИШЛA ПРЕКО ИНСТИТУЦИЈЕ НАЧЕЛНИКА И ОПШТИНЕ ПРЕМА ИНСТИТУЦИЈАМА РС, ИМАЋЕ НАШУ ПАЖЊУ

Glavna slika

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Братунац, гдје се састао са начелником општине Лазаром Продановићем. Разговарано је о активностима које се проводе уназад једну и по годину на подручју ове општине.

Начелник је упознао премијера да општина интезивно ради на побољшању статуса свих категорија грађана, кроз мјере пронаталитетне политике, помоћи пензионерима и родитељима ученика првог разреда, помоћи социјално угроженим ученицима, подстицајима за приватно предузетништво.

Као приоритетне инвестиције које се реализују на подручју општине истакнуте су: изградња новог обданишта, изградња централног спомен-обиљежја и обилазнице, убрзање процеса експропријације земљишта на локалитету планиране индустријске зоне и побољшање водоводне инфрастфуктуре. За провођење већине ових пројеката Влада Републике Српске ће обезбједити помоћ.

Премијер Вишковић је истакао да је од посебног значаја стабилизација буџета, који је, како је навео у једном моменту био доведен у тешку позицију. Он је истакао да све оно што буде потреба ове локалне заједнице, а буде ишлa преко институције начелника и општине имаће пажњу институција Републике Српске.

- Можда не можемо све реализовати у истом моменту, али свакако, правићемо планове, скупа ћемо радити, да све те пројекте што прије доведемо у функцију - изјавио је Вишковић.

Премијер се осврнуо и на предстојеће локалне изборе.

- Због ограничења, нећу да говорим људима да гласају за овог или оног. Гласајте за себе, за своју будућност. Направите разлику, ко је домаћин, ко поштено, часно и стручно ради неки посао, у односу на неке који воде рачуна искључиво о личном интересу. Ја вјерујем у наше људе и сигуран сам да ће направити прави избор. Избор за себе, своју породицу. Избор за Братунац, за будућност - поручио је он.

Премијер Вишковић је у пратњи начелника обавио разговор и са запосленима у Општинској управи Братунац и са братуначким пензионерима.