РАДНА ПОСЈЕТА МИНИСТРИЦЕ ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ОПШТИНИ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У радној посјети општини Братунац боравила је делегација Министарства просвјете и културе у Влади Републике Српске на челу са министрицом г-ђом Жељком Стојичић. Домаћин састанка био је В.Д. начелник општине Братунац г-дин Бранислав Тришић, а сусрету су присуствовали и директори основних и средњих школа у Братунцу, затим директор обданишта ''Радост'' Братунац, као и директори установа Народна библиотека и Дом културе, те представници Одсјека за друштвене дјелатности при општинској управи.

Тема разговора било је информисање о стању у области образовања и културе на подручју општине Братунац, као и изналажење модела да се ситуације у овим јако важним друштвеним сегментима унапреде на већи ниво.

''Морам да изразим изузетно задовољсто и част, као и захвалност министрици Стојичић што је иницирала овај сусрет у нашој локалној заједници, а све у циљу унапређења сарадње наше општине са републичким нивоима власти, што нажалост није био случај у протекле двије када је на челу општине била опозвана администрација'', изјавио је Бранислав Тришић.

''Велика срећа и задовољство је чути од директора школских и предшколских установа у овом граду да су све групе и школска одјељења попуњени до последњег ученика и предшколца, те да су смјештајни и боравишни капацитети на максимуму. У том смислу наше Министарство ће у потпуности подржати све образовне и културне установе у Братунцу, како би развој ових аспеката друштва наставио узлазном путањом у овом граду'', поручила је гђа Жељка Стојичић министар просвјете и културе у Влади РС . Након овог сусрета Министрица је наставила своју посјету Братунцу а кроз учешће на састанку са члановима актива директора основних и средњих школа за бирачко-зворничко подручје.