САЈАМ НАОРУЖАЊА "ПАРТНЕР 2023"

Glavna slika

Начелник општине Лазар Продановић и шеф кабинета начелника Драшко Стевановић, посјетили су данас 11. Мађународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023" који се одржава у Београду од 25. до 28. септембра.

Сајам ПАРТНЕР највећи је и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у региону и прилика је да се јавности представе достигнућа у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме и одбрамбених технологија, као и потенцијали Републике Србије.

Више од 7.000 посјетилаца и излагача пријавило је долазак, међу којима су 154 компаније, домаће и стране.

Технички ремонт Братунац је први пут, ван граница Републике Српске представио лако тактичко возило "Вихор". На штанду ТРБ-а истакнута су два возила "Вихор", мултифункцијско возило "Деспот" као и РС 9 "Вампир" пиштољ генерације 2.

Братунац је поносан на то што га данас у Београду представља компанија каква је Технички ремонт Братунац.Ова фирма запошљава велики број радника и има изузетан значај за нашу општину. Заинтересованост за штанд и производе компаније је велика и ми им желимо успјех у даљем раду и развоју - изјавио је Продановић.

Сајам је посјетио и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац.