САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОДРЖАНОГ САСТАНКА ФОРУМА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У кабинету начелника општине Братунац  данас је одржана хитна сједница Форума за безбједност грађана на подручју општине Братунац, а разлог за сазивање овог састанка су инциденти који су се десили на територији Братунца у ноћи између петка и суботе.

Састанку су присуствовали вршилац дужности начелника општине Братунац, предсједник скупштине општине Братунац, командир и замјеник командира полицијске станице Братунац, командир ТВСЈ Братунац, начелник одјељења за општу управу у општинској управи Братунац, као и командир ЕУФОР ЛОТ мисије у Братунцу.

Наиме полицијској станици Братунац  у суботу 28.01.2023. у јутарњим часовима поднете су двије пријаве за почињена дјела, и то убиство пса на приватном посједу у оквиру породичног имања као и оштећење пословног простора у центру града са причињеном великом материјалном штетом.

Због интереса истраге, а у оквиру које већ има напретка и квалитетних оперативних сазнања, није могуће износити додатне детаље о почињеним дјелима, док инспекторске службе не спроведу истражни поступак до краја.

На састанку Форума размотрени су сви аспекти синоћних инцидената и изведен је јединствен закључак у коме се најоштрије осуђује било какав вид насиља и нарушавања јавног реда и мира на подручју општине Братунац, те се апелује на надлежне службе да што хитније пронађу починиоце ових дјела и исте приведу лицу правде и адекватно санкционишу.

Такође, констатовано је да се овакви и слични инциденти не смију понављати, без обзира о којој врсти мотива се радило, да ли политички, вјерски, национални или било који други.

Грађанима   општине Братунац је поручено да им све цивилне и безбедносне службе стоје на располагању, а  овим путем се позивају на мир и спокојност, као и уздржаност од било каквог вида провокација и конфронтације у наредном периоду, а што је од посебног значаја имајући у виду да се налазимо у сред предизборе кампање за начелника наше општине, те да је атмосфера међу политичким актерима прилично ''наелектрисана''.

Из МУП-а Српске поручују да су предузете све редовне и додатне мјере очувања безбедности на територији општине Братунац, те да ће учинити све да не дође до ескалације било каквих инцидената у њиховом сектору надлежнсти.

Текст саопштења можете погледати и преузети ОВДЈЕ.