СЛАВИМО ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ (15.02.2024.Г.)

Glavna slika

Симболичним спајањем застава Републике Српске и Србије на мосту Братољуб, Братунац и Љубовија су данас обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Уз присуство великог броја грађана ове двије општине, прослављен је 15. септембар, датум који је установљен као празник у знак сјећања на пробијање Солунског фронта 1918. године, а који симболизује јединство, слободу и понос српског народа.

Начелник општине Братунац Лазар Продановић је честитао празник грађанима Србије и Српске. Истакао је да данас, овим симболичним чином показујемо шта нам је циљ, а то је да ћемо трајно радити у интересу наших народа.

- Радићемо у интересу онога што нас повезује, у смислу културе, језика, религије и свега онога што нам је заједничко. Истовремено, радићемо на пуној стабилизацији и афирмацији положаја српског народа, не само у Републици Српској, већ и у БиХ. На томе ћемо радити заједнички, не против било кога, већ у интересу самих нас - изјавио је Продановић.

Предсједник општине Љубовија Милан Јовановић је подсјетио да се овај празник обиљежава пети пут и да он симболизује заједништво и слогу који су чували српски народ кроз вијекове.

- Овде, данас, на Братољубу, ми симболично показујемо да смо заједно, да ћемо се заједно борити за наше интересе, за нашу слободу, за нашу Србију и Републику Српску. Заједно можемо све - истакао је Јовановић на крају обраћања.