СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА РОДИТЕЉЕ НОВОРОЂЕНЧАДИ (30.09.2024.Г.)

Glavna slika

Трећи  пут у току ове године начелник општине Братунац  др Лазар Продановић организовао је свечани пријем за брачне парове који су у претходном периоду постали родитељи новорођенчади,поднијели захтјеве и остварили право на једнократну новчану помоћ за рођење дјетета, а све у складу са Правилником о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за стимулисање наталитета на подручју општине Братунац.

На прва два  пријема било је присутно 55 брачних парова , док су на данашњем пријему Рјешења о једнократној новчаној помоћи уручена  за 30 брачних парова који су у претходна три мјесеца постали родитељи.

Једанаест  мајки је добило износе од 500 КМ за рођење првог дјетета, девет  мајки износе од 700 КМ за рођење другог дјетета, осам мајки износе од 1.000 КМ за рођење трећег дјетета и  двије мајке износ од 1000 КМ за рођење четвртог дјетета.

Општина Братунац ће и у наредном периоду наставити да издваја значајна средства за ову намјену, као и да разним механизмима подржава младе брачне парове и стимулише их  да остају на простору наше општине.

Укупна средства за пронаталитетну политику у 2024.години износе 63.300 КМ а додјељена су за 85 брачних парова.

 

НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА ЖЕЛИМО ДОБРОДОШЛИЦУ, А СВИМ РОДИТЕЉИМА УПУЋУЈЕМО НАЈСРДАЧНИЈЕ ЧЕСТИТКЕ !