УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА 2022.ГОДИНУ И РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2021.ГОДИНУ

Glavna slika

Данас је одржана прва ванредна сједница Скупштине општине Братунац, која је уједно и посљедња у овој години. На данашњој сједници усвојен је буџет општине Братунац за наредну годину у износу од 11.996.000 КМ, али и ребаланс буџета за 2021. годину који износи 14.079.190 КМ, што је за 855.190 КМ више у односу на првобитни буџет који је износио 13.224.000 КМ.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, захвалио је одборницима на квалитетној дискусији и подршци најважнијим тачкама дневног реда.

-Братунац иде напријед. За 2022.годину очекујемо велике инвестиције и реализацију значајних пројеката. Оно на шта сам посебно поносан је то да смо са данашњим даном нулирали дефицит од око 1.850.000 КМ, који смо наслиједили. Ребаланс буџета припремљен је ради повећања пореских прихода у односу на овогодишњи план и због прерасподјеле одређених буџетских ставки, односно новчaних износа, рекао је начелник Ранкић. 

Начелник Ранкић и одборници локалног парламента честитали су грађанима наступајуће празнике. Одборници који су присуствовали данашњем засједању истичу да је сједница протекла у најбољем реду, али и да осуђују поступак опозиционих одборника који се нису појавили данас, јер сматрају да је ова сједница била значајна за све становнике општине Братунац.