ЗАКЉУЧАК О РАДНОМ ВРЕМЕНУ ЗА РЕПУБЛИЧКЕ ПРАЗНИКЕ У МЈЕСЕЦУ МАЈУ 2023. ГОДИНЕ

Glavna slika

Члан 1.     

                                                                                                

На дан републичких празника Међународни дан рада 01.05.2023.год. и Дан побједе над фашизмом 09.05.2023.год. на подручју општине Братунац не раде занатско-предузетнички и трговински објекти.

На други дан  републичког празника Међународни дан рада 02.05.2023.год. радно вријеме занатско предузетничких и трговинских објеката је од 07-15 часова.

Ради задовољења неопходних потреба грађана за снабдијевање основним животним артиклима и других потреба на горе наведене дане републичких празника могу да раде:

  1. 1. Правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тестенине и колача и продаје истих а не налазе се у стамбено пословном објекту;
  2. 2. Трговински објекти са претежно прехрамбеном робом у кругу аутобуске станице;
  3. 3. Бензинске  и плинске пумпне станице;
  4. 4. Трговински објекти, типа „драгстор“

У времену од 07.00 до 15.00 часова, могу да раде:

  • - Трговина на мало цвијећем (цвјећаре);
  • - Трговина на мало погребном опремом.

 

Члан 2.

 

За вријеме трајања републичких и вјерских празника, а ради задовољења неопходних потреба грађана за комуналним, здравственим и другим услугама, дужни су да раде:ватрогасна јединица, здравствене установе и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом и за превоз путника.

Предузећа, установе и организације из става 1. овог члана обавезни су  да организују и обезбједе рад и дежурства у обиму који задовољава функционисање њихове основне дјелатности потребне за пружање услуга грађанима за вријеме трајања републичких празника.

Апотеке и ветеринарске амбуланте могу радити редовно радно вријеме за вријеме трајања републичких и вјерских празника.

 

Члан 3.

                                                            

Овај Закључак се не односи на привредне субјектe који се баве угоститељском дјелатношћу, чије је радно вријеме регулисано Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката и објеката забаве и игара на срећу на територији општине Братунац („Службени Билтен општине Братунац“ бр.5/13 и 5/17.)

 

Члан 4.

 

Овај Закључак ступа на снагу даном доношења, а објавиће се у Службеном Гласнику општине Братунац.

 

Закључак о радном времену можете преузети ОВДЈЕ.