БРАТУНАЦ ДОМАЋИН СЈЕДНИЦЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Glavna slika

У новоизграђеној згради Општине Братунац, данас је одржана сједница Скупштине Подручне привредне коморе Бијељина, којој су осим чланова Скупштине, присуствовали и начелник општине Братунац, др Лазар Продановић и привредници са подручја општине.

Сједница је била подјељена на тематски и радни дио. У оквиру тематског дијела, разговарано је о привредном кретању и дешавањима у општини, тешкоћама у привредном развоју, уз истовремену презентацију могућности и потенцијала ове локалне заједнице.

Посебан нагласак, стављен је на развој кроз реализацију пројекта индустријске и слободне (бесцаринске) зоне, која ће значајно допринијети привредном развоју општине. Начелник др Лазар Продановић, изјавио је, да је покренут поступак експропријације земљишта на овој локацији и апеловао је на присутне, да позову своје пословне партнере да улажу у општину Братунац.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина, Стево Савић, захвалио је општини што је била домаћин ове сједнице, те је указао и на проблеме са којима се општина суочава, у виду одсуства инвестиција, приватизације која није дала ефекта, презадуженост, слабог пуњење буџета, одлазак становништва.

Истовремено, констатовано је, да упркос проблемима са којима се суочава, ова локална заједница има потенцијал за даљи развој, те је неопходно на прави начин искористити могућности, а посебно туристички потенцијал, те шумска и водна богатства са којима ова општина обилује.

 

Фото: Принцип