БРАТУНАЦ: У НАЈАВИ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА ВЕЗАНИХ ЗА РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ, ТУРИЗМА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

Glavna slika

Др Ingrid Macdonald, резидентна координаторка Уједињених нација у Босни и Херцеговини, састала се данас са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем. На састанку су разговарали о развојним плановима локалне заједнице за наредни период.

Др Ingrid Macdonald, резидентна координаторка Уједињених нација у БиХ, упознала је начелника Ранкића са новим оквиром одрживог развоја, који је потписан између БиХ и УН-а, а који садржи неколико оквира везаних за економски развој заснован на развоју привреде, пољопривреде, туризма, зелене енергије, енергетске ефикасности, социјалне заштите, управе, људских права и друго.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, изразио је захвалност због данашње посјете, рекавши да већ може најавити аплицирање са пројектима који су спремни, а тичу се развоја привреде у индустријској зони, развоја пољопривреде и туризма, енергетске ефикасности јавних установа, подршке пољопривредним произвођачима са посебним освртом на штету која је причињена током елементарних непогода и развој инфраструктуре општине и мјесних заједница. Он је најавио и подршку невладиним организацијама, које дјелују на подручју општине Братунац, а раде на развоју локалне заједнице.

У наредном периоду др Ingrid Macdonald, резидентна координаторка Уједињених нација у БиХ доставиће Општини Братунац оквирни споразум о одрживом развоју, а након тога Општина ће доставити своје пројекте везане за развој привреде, пољопривреде, туризма и инфраструктуре.