БРАТУНАЧКИ УЧЕНИЦИ ПОЛАЗНИЦИ ЈОШ ЈЕДНОГ КАМПА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Glavna slika

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић, прошле седмице, отворио је у Рашкoj тематски љетни камп за дјецу из региона и дијаспоре "Здрава дијаспора - Копаоник 2023".

Настављајући досадашњу успјешну сарадњу са Општином Братунац и начелником Лазаром Продановићем, 40 ученика основне школе из наше општине имало је част да буду полазници овог кампа, у којем су кроз пет дана боравка, поред спортских активности, прошли обуку оријентације у природи, основама каратеа и упознавање природних, културних и историјских знаменитости Рашког округа.

Наши млади суграђани ове године, били су учесници неколико кампова различитог тематског садржаја, који су били организовани под покровитељством министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за кординацију активности и мера у области односа са дијаспором. Милићевић је истакао да је поносан што су дјеца из дијаспоре и региона окупљена у овом кампу и што су дошли у Србију, без обзира гдје живе, при чему им је поручио да чувају свој језик, писмо, традицију и културу, а да ће отаџбина увијек бити уз њих.

У склопу пројекта унапређења веза младих из српске дијаспоре са земљом порекла, као и за развијање пријатељских и културних односа међу дјецом из различитих дијелова дијаспоре и матице, следећа група наших младих суграђана, отпутоваће сутра у Пожаревац.