ЧЕТВРТИ ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ БРАЧНЕ ПАРОВЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

Glavna slika

Четврти пут у току ове године начелник општине Братунац др Лазар Продановић је организовао свечани пријем за младе брачне парове који су у претходном периоду постали родитељи новорођенчади, поднијели захтјеве и остварили право на једнократну новчану помоћ за рођење дјетета, а све у складу са Правилником о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за стимулисање наталитета на подручју општине Братунац.

На првом, другом и трећем пријему била су присутна 72 брачна пара , док су на данашњем пријему Рјешења о једнократној новчаној помоћи уручена за 19 брачних парова који су у претходна три мјесеца постали родитељи.

Четири мајке су добиле износ од 500 КМ за рођење првог дјетета,7 мајки износ од 700 КМ за рођење другог дјетета , четири мајке износ од 1000 КМ за рођење трећег дјетета и четири мајке износ од 1000 КМ за рођење четвртог дјетета.

Општина Братунац ће и у наредном периоду наставити да издваја значајна средства за ову намјену, као и да разним механизмима подржава младе брачне парове и стимулише их да остају на простору наше општине.

Од почетка године као мјера стимулисања наталитета из буџета је издвојено 65.900 КМ за једнократне новчане помоћи за укупно 91 породицу.

НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА ЖЕЛИМО ДОБРОДОШЛИЦУ, А СВИМ РОДИТЕЉИМА УПУЋУЈЕМО НАЈСРДАЧНИЈЕ ЧЕСТИТКЕ !