ДЕЛЕГАЦИЈА ВЛАДЕ ТУЗЛАНСКОГ КАНТОНА ПОСЈЕТИЛА ОПШТИНУ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Начелник општине др Лазар Продановић угостио је данас у свом кабинету делегацију Владе Тузланског кантона на челу са премијером Ирфаном Халилагићем. У посјети општинској управи био је и посланик у Народној скупштини Републике Српске Рамиз Салкић.

Повод састанка је чињеница да Влада Тузланског кантона дуги низ година помаже изградњу инфраструктурних пројеката на подручју општине Братунац не условљавајући то припадношћу једној или другој етничкој групи истакао је начелник Продановић након састанка.

- У фокусу сарадње општине Братунац и Владе Тузланског кантона тренутно је изградња водоводне мреже од Реповца до Коњевић поља. Разговарали смо и о изградњи новог обданишта. Такође, радовала би нас искуства у смислу инвестирања, односно изградње нових индустријских зона. Поред помоћи Владе и предсједника Републике Српске, врло је важна помоћ Владе Тузланског кантона и Владе Кантона Сарајево, помоћ Владе Федерације БиХ као и институција БиХ. Желим да пошаљем поруку да је наш циљ апсолутни мир и сигурност сваког грађанина општине - поручио је начелник Продановић.

Премијер Халилагић изразио је захвалност на гостопримству и честитао је начелнику и грађанима општине Братунац српске националности предстојећи празник Васкрс.

- У погледу инфраструктурних пројеката, Влада Тузланског кантона је опредјељена да настави бити подршка развоју овог подручја. Желимо да пошаљемо поруку да требамо смирити тензије које се стварају. Требамо се више бавити кључним питањима која доносе бригу нашим грађанима без обзира како се звали и гдје они живјели. Требамо рјешавати кључне проблеме и управо је то био фокус данашњег разговора. Детектовали смо неке пројекте који су значајни за ову општину. Влада Тузланског кантона преко ресорних министарстава урадиће све да буде подршка реализацији тих пројеката. У погледу пројекта индустријске зоне, сматрамо да постоји могућност заједничког дјеловања у смислу подјеле одређених искустава и сазнања како бисмо били на услузи - истакао је премијер Халилагић.

Закључак са одржаног састанка јесте да ће општина Братунац и Влада Тузланског кантона наставити сарадњу на реализацији започетих и нових пројеката који су од интереса за све становнике наше локалне заједнице.