ДУЊА ВУКСИЋ ПОТПИСАЛА УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ

Glavna slika

Да у Братунцу има много талентоване дјеце и да овај град има потенцијале за велике успјехе, сложили су се данас на састанку начелник општине Братунац Срђан Ранкић и Миленко Томић, предсједник Боксерског савеза Републике Српске.

Братуначка шампионка Дуња Вуксић, једна је од успјешних младих спортисткиња наше општине, која је на Европском првенству за дјецу освојила бронзу. За постигнути успјех, Дуња је награђена стипендијом Боксерског савеза Републике Српске.

Томић је у име Боксерског савеза РС захвалио начелнику за подршку коју је пружио Дуњи током такмичења, али и Боксерском клубу “Кум“.

-Изузетно смо задовољни да смо данас са начелником општине потписали уговор за стипендирање Дуње у наредној години. Дуња је направила добар резултат. Морам признати, такав резултат нису постигла ни дјеца из већих градова. Мислим да ће овом стипендијом Дуња бити у прилици да обезбиједи себи неке основне услове који су потребни за тренинг, а имамо свакако и подршку начелника, који помаже овом клубу, има обзира према овом спорту и примјетио је да ова дјеца праве озбиљне резултате. Одвојио је озбиљна средства за рад овог клуба. Надам се да ће ова стипендија помоћи Дуњи да настави каријеру, какву је и започела, изјавио је Томић.

Томић је појаснио да се ради се о мјесечној стипендији од 150 КМ.

-Сходно закону који је Влада Републике Српске прописала. Она ће наредне године примати стипендију Боксерског савеза, али ће по том првом конкурсу који изађе од Владе Републике Српске за стипендисте, она прећи на стипендирање Владе, истакао је Томић, након састанка.

Дуња и њена тетка Данка Вуксић, сматрају да ће ова стипендија допринијети спортском усавршавању младе боксерке.

-Значи ми пуно ова стипендија. Добићу мјесечни џепарац, који ћу дати тетки да распореди на који ћу начин уложити у спорт, рекла је Дуња Вуксић.

-Захваљујем се начелнику и господину Томићу, који је ово реализовао. Мислим да је ово за једну кадеткињу пристојан новац. Она ће моћи себи да купи опрему која јој је потребна. Купићемо јој врећу за тренинг. Одавно имамо жељу да купимо врећу и направићемо нешто у соби за вјежбање, оцијенила је Данка Вуксић.

Начелник Ранкић је током станка поручио да ће и даље подржавати успјехе младих, било да се ради о спортистима, ученицима или студентима.