ГОСТИ ИЗ ОПШТИНЕ ГАЏИН ХАН ПОСЈЕТИЛИ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Поводом Ђурђевданског фестивала фолклора, у дводневној посјети Братунцу били су предсједник општине Гаџин Хан Милисав Филиповић са сарадницима и чланови КУД-а "Бранко Миљковић" Гаџин Хан.

Скупштина општине Братунац је у септембру прошле године донијела Одлуку о покретању иницијативе о братимљењу и успостављању сарадње између општине Братунац и општине Гаџин Хан којом је предвиђено успостављање сарадње на привредном, научном, културном, спортском, васпитно-образовном и свим другим пољима гдје за то постоје могућности и обострани интереси. Сарадња између ове двије општине, посебно је успостављена у области културе, што се огледа у стварању специјалних веза између културно-умјетничких друштава из Братунца и Гаџиног Хана.

Начелник општине Братунац Лазар Продановић са сарадницима, директор Дома културе Игор Марковић и предсједник КУД-а "Мост" Милош Митровић данас су испратили госте и изразили задовољство овом посјетом.

"Делегација општине Братунац прошле је године била у посјети Гаџином Хану, а поводом прославе дана ове општине. Домаћини су тада обећали узвратити посјету, што је сада и реализовано. Туристичка организација општине Гаџин Хан организовала је тродневни семинар на тему "Сува планина-неоткривена места Србије" којем су присуствовали најбољи ученици завршних разреда Средњошколског центра Братунац. Изузетно смо захвални на овој сарадњи, прије свега у области културе. Надамо се да ће се она у будућности развијати и на другим пољима" - истакао је Продановић.

Гостима захваљујемо на посјети и радујемо се поновном дружењу.