ИСПЛАЋЕНА ЈЕДНОКРАТНА НОВЧАНА ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА СА НАЈНИЖИМ ПРИМАЊИМА

Glavna slika

Општина Братунац данас је уприличила пријем за пензионере са подручја ове општине чија пензија не прелази износ од 330 КМ. Право на једнократну новчану помоћ у износу од 100 КМ остварили су пензионери који су раније предали захтјев за додјелу једнократне помоћи и који су испуњавали услов у погледу висине пензије коју примају.

Начелник Лазар Продановић изјавио је, да општина Братунац буџетом за 2023. годину није планирала исплату једнократне новчане помоћи пензионерима, али да је, имајући у виду тежак положај пензионера, општина успјела на неки начин да помогне и ову категорију становништва издвајањем средстава из буџетске резерве. Ребалансом буџета настојаће се до краја године издвојити додатна средства за помоћ пензионерима са минималним пензијама.

Присутнима се обратио и предсједник братуначког Удружења пензионера Лука Јовановић. Он је изјавио да ово удружење стоји на располагању пензионерима за пружање сваког вида помоћи и да ће као и до сада, настојати да раде на побољшању положаја пензионера у овој општини. Јовановић је посебно похвалио добру сарадњу удружења са новим општинским руководством.