ИЗВЕДЕНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА НА ТЕМУ "СПАШАВАЊЕ УНЕСРЕЋЕНИХ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ"

Glavna slika

Служба цивилне заштите Општине Братунац, у сарадњи са Црвеним крстом, ЈЗУ Дом здравља Братунац, Министарством унутрашњих послова РС - Полицијском станицом Братунац и Територијално ватрогасно-спасилачком јединицом, реализовала је данас показну вјежбу на тему "Спашавање унесрећених у саобраћајној несрећи".

У новембру мјесецу се обиљежава Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних несрећа, па се том приликом требамо подсјетити на одговорност коју као појединци имамо у саобраћају. Због неприлагођене брзине, вожње под утицајем алкохола, немара возача, неадекватне обучености или неисправности возила, свакодневно се дешавају саобраћајне незгоде.

Показна вјежба Специјалистичких јединица Цивилне заштите општине Братунац, демонстрирала нам је шта се дешава приликом саобраћајне несреће у којој су повређени возач и сувозач.

Вјежба има за циљ да јавности прикаже спремност, стручну и техничку оспособљеност надлежних служби у ситуацијама када долази до тежих или лакших саобраћајних несрећа.

Показној вјежби је присуствовао и нови вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Борис Трнинић, који се након вјежбе састао са начелником општине Лазаром Продановићем.