Ј А В Н И К О Н К У Р С ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ НАЧЕЛНИКА ОДЈЕЉЕЊА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

На основу члана  50  став (2) и чланова 77 и 78. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Сл.Гласник РС“ бр.97/16), члана 7. Став 2. Правилника о јединственим процедурама за попуњавање упражњених радних мјеста у градској, односно општинској управи („Сл.Гласник РС“ бр.42/17),  члана 30. Став (1)  Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе Братунац (Сл.Билтен општине Братунац бр.2/21 и 3/21), Начелник општине Братунац расписује:

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ НАЧЕЛНИКА ОДЈЕЉЕЊА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БРАТУНАЦ 

 

I - Расписује се Јвни конкурс за избор и именовање:

  1. Начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове – 1 извршилац
  2. Начелника Одјељења за финансије – 1 извршилац
  3. Начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности – 1 извршилац
  4. Начелника Одјељења за општу управу – 1 извршилац 

II – МАНДАТ

Мандат начелника одјељења траје до краја мандата сазива скупштине која га је изабрала.

III СТАТУС 

Начелник одјељења има статус службеника на руководећем  радном  мјесту, прве категорије. 

IV - ОПИС ПОСЛОВА

Начелник одјељења руководи радом одјељења и одговара за његов рад, те обавља и друге послове у складу са законом и Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе Општине Братунац. За свој рад одговара начелнику општине (“Службени гласник Општине Братунац”, број 02/21 и 3/21).

V - ОПШТИ УСЛОВИ  

  1. Да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,
  2. Да је старији од 18 година,
  3. Да има општу здравствену способност, 
  4. Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Општинској управи, 
  5. Да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса,
  6. Да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у Општинској управи 

VI- ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  1. За позицију Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове

- четворогодишњи студиј VII-1 степен   или први циклус студија са остварених најмање 240 ЕЦСТ бодова, правног, архитектонског или  грађевинског смјера, најмање три године радног искуства у траженом  степену образовања и положен стручни испит за рад у управи.

  1. За позицију Начелник Одјељења за финансије

- завршен четворогодишњи студиј VII-1 степен  или први циклус студија са остварених најмање 240 ЕЦСТ бодова, економског или правног  смјера, најмање три године радног искуства у траженом степену образовања и положен стручни испит за рад у управи. 

  1. За позицију Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности

- четворогодишњи студиј VII-1 степен  или први циклус студија са остварених најмање 240 ЕЦСТ бодова, економског, правног или техничког смјера, најмање три године  радног искуства у траженом степену образовања и положен стручни испит за рад у управи.

  1. За позицију Начелник Одјељења за општу управу

- завршен четворогодишњи студиј VII-1 степен или први циклус студија са остварених најмање 240 ЕЦСТ бодова, правни факултет, економски факултет или факултет информационе технологије, најмање три године радног искуства у траженом степену образовања и  положен стручни испит за рад у управи

VII – НЕСПОЈИВОСТ И СУКОБ ИНТЕРЕСА

Кандидат не може обављати дужности, активности  или бити на положају који су неспојиви са његовим службеним дужностима  како је то прописано члановима 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе (Сл.Гласник РС бр.97/16). 

VIII - ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС

Пријава за учешће на Јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу (Пријава на јавни конкурс) који је доступан на интернет страници општине Братунац а може се преузети и у шалтер сали Општинске управе Братунац.

Тачност  података  наведених  у  обрасцу  пријаве  на  јавни  конкурс  кандидати потврђују својим потписом.

Све  рубрике  у  пријавном  обрасцу  морају  бити  читко  попуњене,  уз  обавезан  својеручни потпис, којим се потврђују наводи из изјава, чији се садржај не доказује  посебним  документима,  а  односе  се  на  испуњавање  дијела  општих  услова  јавног  конкурса.

IХ – ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

Уз пријаву на Јавни конкурс, кандидат прилаже доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Као доказ о испуњавању општих услова кандидат прилаже фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, и изјаве да кандидат:

  1. a) није  под  оптужницом Међународног  суда  за  ратне  злочине  почињене  на  подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом (чл. IX став 1. Устава БиХ);
  2. b) није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест  мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи;
  3. c) није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса;
  4. d) да не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са чл. од 43. до 47.  Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

Горе наведене изјаве о општим условима саставни су дио Пријаве на јавни конкурс – пријавног обрасца.

Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже фото-копије:

1) дипломе о завршеној стручној спреми

2) увјерења о положеном стручном испиту за рад у органима управе, или изјаве којом се кандидат, који нема положен стручни испит, обавезује да ће у року од шест  мјесеци  положити  стручни  испит  уколико  буде  запослен  или  рјешења  о  ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у управи у складу са  Уредбом  о  стручном  испиту  за  рад  у  управи  Републике  Српске  („Службени гласник Републике Српске“, бр. 68/11, 85/11 и 7/15)

3) исправе којом се доказује радно искуство у траженом степену стручне спреме (потврда, увјерење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство); 

Кандидат који је стекао високо образовање по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи, у складу са одредбама прописа из области високог образовања. Само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала кандидат је дужан да достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје. Кандидати који су факлутет завршили у иностранству имају обавезу да доставе нострификовану диплому у складу са законским прописима из области високог образовања.

Релевантност доказа цијениће се у складу са члановима 16 и 17 Правилника о јединственим процедурама за попуњавање упражњених радних мјеста у градској, односно општинској управи („Сл.Гласник РС“ бр.42/17).

Х - УСМЕНИ ИНТЕРВЈУ И ИЗБОР КАНДИДАТА

 Са свим кандидатима који буду испуњавали опште и посебне услове конкурса Конкурсна комисија ће обавити интервју. Усмени интервју подразумијева појединачни разговор са кандидатима на основу којег се утврђује способност кандидата да ради на радном мјесту за које је конкурисао, његова укупна стручност и способност, као и начин организовања и извршавања послова на радном мјесту за које је конкурисао.

О времену и мјесту одржавања усменог интервјуа кандидати ће бити појединачно обавјештени писменим путем и путем интернет странице општине Братунац. Кандидати који не приступе на заказани интервју и који свој изостанак не оправдају сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Прворангирани кандидат, по прједлогу Комисије за провођење јавног конкурса, дужан је да у року од 7 дана од дана пријема обавјештења комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији, увјрење о општој здравственој способности и овјерену изјаву о испуњености услова из тачке IХ конкурса –подтачке а), б), ц) и d). 

Ако прворангирани кандидат не достави тражене доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће следећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да достави тражене доказе. 

ХI- РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА 

 Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса. Јавни конкурс биће објављен  у «Службеном гласнику Републике Српске»,  у  дневном листу «Глас Српске».Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана последњег објављивања.

Јавни конкурс ће се објавити и на званичној интернет страници Општине Братунац , али се та објава неће рачунати у рокове за пријављивање на Конкурс.

Пријаве се могу доставити лично у шалтер салу Општине Братунац сваким радним даном од 7,00 до 15,00 часова или поштом на адресу: Општина Братунац, Трг Милоша Обилића бр.8. са назнаком „Пријава на јавни конкурс  за избор и именовање начелника одјељења Општинске управе  Братунац“.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве  кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса Конкурсна комисија ће одбацити закључком.

По завршетку конкурсне процедуре документа предата уз пријаву на конкурс неће се враћати кандидатима.

За давање додатних обавјештења о Јавном конкурсу задужен  је службеник Општинске управе Братунац  Рада Веселиновић, контакт телефон 056-420-331.

 

Број:02-020-426/21 

 

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

__________________________

Срђан Ранкић, дипл.правник

 

Образац пријаве на Јавни конкурс можете преузети овдје