КОНСТИТУИСАН ФОРУМ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У Скупштинској сали општине Братунац у петак је одржана прва (конститутивна) сједница Форума за безбједност општине Братунац.

Форум је основан као савјетодавно тијело Скупштине општине, са циљем реализације различитих активности у сврху јачања општег безбједносног амбијента на подручју општине Братунац, а на добробит свих њених грађана.

Предсједник Форума, начелник Лазар Продановић, изразио је задовољство конституисањем Форума, који ће радити на стварању амбијента безбједности и сигурности свих грађана, чиме ће се допринијети јачању повјерења грађана у институције и развоју демократских вриједности општине.

Начелник Продановић је навео да су на конститутивној сједници расправљене одређене теме из области безбједности.

- Започели смо одређене теме везане за проблеме у погледу изборног процеса, говора мржње, повећаног броја паса луталица и остале значајне безбједносне ризике. На следећим сједницама Форума, детаљније ћемо разрадити ову проблематику. Циљ нам је да сваки грађанин општине буде у равноправном положају и на томе ћемо у будућности радити. Локална самоуправа стоји на располагању у том погледу у складу са могућностима и законским овлашћењима - истакао је Продановић.

И остали чланови поздравили су Одлуку о формирању Форума за безбједност, те истакли значај превенције на сузбијању криминалитета и других облика асоцијалног понашања.

Форум за безбједност општине Братунац чине представници Општинске управе и Скупштине општине, Ватрогасно-спасилачке јединице, Цивилне заштите, Одсјека за инспекцијске послове, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Центра за социјални рад, Дома здравља, Црвеног крста, директори школа са подручја општине и представници вјерских институција.