МАРКО ЦВИЈЕТИНОВИЋ ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉЕГ ПРОИЗВОЂАЧА МАЛИНЕ

Glavna slika

Данас је начелник општине Братунац Срђан Ранкић уручио плакете, захвалнице и новчане награде најбољим произвођачима малине на подручју ове општине. На основу јавног позива и испуњавања утврђених критеријума за најбољег братуначког малинара изабран је Марко Цвијетиновић из села Буљим.

Њему је начелник Ранкић за постигнут успјех уручио златну плакету и награду у вриједности 1.500 КМ. 

-Захвалан сам начелнику, јер наставља са овом традицијом. Почаствован сам, јер сам освојио златну плакету. Само треба радити, а ево видим данас да се мој рад и труд исплатио. Задовољан сам и својим радом и најављеном  цијеном малине. Задовољан сам радом комисије, мислим да су били реални, рекао је у изјави за медије носилац златне плакете Марко Цвијетиновић.

Сребрном плакетом и са 1.000 КМ награђен је Радомир Обрадовић из Брезака, док је бронзану плакету освојио Жарко Мићић из Слапашнице, који је награђен са 500 КМ.

Јавном позиву за избор најуспјешнијих произвођача одазвало се осам малинара из Братунца. На основу теренског обиласка и бодовања стања засада на терену од стране комисије донијета је одлука да и остали произвођачи према параметрима који су бодовани добију  награде у вриједности од 500 КМ.

Награде и захвалнице добили су: Иван Стојановић, Светлана Илић, Миливоје Ђурић, Никола Симић и Радоје Ранкић. 

Ранкић је у разговору са малинарима истакао да је погледао све фотографије засада, те да је најтеже било комисији да донесе одлуку о трећем мјесту. Сматра да је комисија донијела објективан избор. Он је честитао свим присутним малинарима и њиховим породицама на постигнутом успјеху, а у будућности је најавио подјеле бесплатних садница изврсног квалитета, као и разне пројекте везане за развој малинарства.