МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА

Glavna slika

У Љубовији се ове године по трећи пут одржава манифестација под називом Михољски сусрети села, чији је организатор општина Љубовија, а покровитељ Министарство за бригу о селу Републике Србије. Циљ манифестације је промоција етно туризма који би пружио шансу опстанку села и спријечио даљи одлив становништва.

Поред промотивног спуста ријеком Дрином, који је организован прије неколико дана, централни дио манифестације биће реализован у суботу, 9. септембра, у љубовијском селу Врхпоље. Михољски сусрети села је догађај замишљен као вид такмичења у различитим дисциплинама, али кроз упознавање и дружење становника.

На позив организатора, учешће у такмичењу, ове године, узеће и становници братуначког села Кравица, те сребреничког села Залазје, јер манифестација, између осталог, има за циљ да повеже наше људе са обjе стране Дрине. На терену Основне школе у Врхпољу биће одржана спортска такмичења у дисциплинама: мали фудбал, шах, скок удаљ из мјеста, бацање камена са рамена, надвлачење клипка, обарање руке и надвлачење конопца. Такмичари могу наступати у више дисциплина. Тог дана биће организована и изложба домаће радиности и кулинарства као и пригодан умјетнички садржај.

Тим поводом, у новој згради општине Братунац, одржан је састанак организатора са представницима локалне власти из Братунца и Сребренице, на којем је договорено учешће становника ових општина. Начелник општине Братунац Лазар Продановић захвалио је на позиву за учешће и дружење. Изјавио је да ће се општина Братунац радо одазвати позиву и да ће припремити екипу која ће учествовати у наведеним дисциплинама. Изразио је задовољством оваквом манифестацијом која уједињује народ те се нада да ће у будућности иста још више добити на масовности и промоцији.