МИНИСТАР БОЈАН ВИПОТНИК У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Данас је у радној посјети општини Братунац боравио Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске, господин Бојан Випотник.

Ово је прва званична посјета Министра Випотника нашој локалној заједници, а сусрету су поред в.д. Начелника општине Братунац г-дина Бранислава Тришића присуствовали и представници грађевинских компанија из Братунца, затим руководилац подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, као и Начелник Одјељења за урбанизам и стамбено комуналне послове при општинској управи Братунац.

Тема данашњег сусрета биле су информисање о стању у области грађења и просторног уређења на подручју наше локалне заједнице, а такође разговарано је и о програмима енергетске ефикасности у јавним објектима и установама у нашем граду а које су кандидовале према овом Министарству одређене пројекте, а које имплементира Развојна банка Њемачке. Говорило се и еколошким темама а које су везане за управљање комуналним отпадом у граду као и о питању дивљих депонија у сливу ријеке Дрине као и о актуелном проблему санирања старе депоније на Јеловцима за коју је у току израда студије . Истакнута је важност и значај поступка експропријације земљишта за потребе изградње бесцаринске зоне у Побрђу за шта су обезбјеђена кредитна средства, а активности на овом послу биће актуелизоване већ од наредне недеље. Наглашено је да општина Братунац једна од најуспјешнијих у Републици Српској када је у питању посао легализације изграђених објеката, те да је проценат рјешавања ових предмета у првом степену стопроцентан.

Такође, размотрене су опције пројектовања и изградње обилазнице око Братунца, како би се решио проблем са саобраћајним ''чеповима'' који ће бити неминовни након отварања граничног прелаза ''Братољуб'' за теретни саобраћај, што се очекује у наредних мјесец и по дана.

Неформалном дијелу састанка прикључили су се Предсједник Народне скупштине Републике Српске доктор Ненад Стевандић, затим господин Невен Станић замјеник директора РУГИП-а, те Миладин Радовић, генерални директор ''Пошта Српске''.

Подсјећамо, ово је пета посјета Минстара у Влади Републике Српске нашој општини у протеклих седам дана, што је јасан показатељ да су Влада и њене институције стратешки опредјељене за што бољу сарадњу са нашом општином, што нажалост није био случај у протекле двије године.