НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ПОЗВАО УГОСТИТЕЉЕ НА САСТАНАК

Glavna slika

Током протеклог викенда, начелник општине Братунац Срђан Ранкић запримио је око стотину пријава од стране грађана, због непоштовања дозвољене чујности, односно нивоа буке у угоститељским објектима, који су смјештени на братуначком шеталишту. Тим поводом, начелник је данас позвао угоститеље, како би одржао састанак, који је обухватио двије тачке дневног реда, а то су Анализа проблематике рада угоститељских објеката и Доношење одлука и закључака о даљем начину рада угоститељских објеката у наредном периоду.

Поред угоститеља састанку су присуствовали комадир Полицијске станице Братунац Раденко Борић, шеф одсјека за инспекцијске послове Невенка Мајсторовић и комунални полицајац Војо Обрадовић.

Начелник је поручио на данашњем састанку да ће све мјере бити спроводене у циљу поштовања закона у свакој сфери живота, те додао да је оправдана узнемиреност грађана, који су своје примједбе упутили Општини Братунац и братуначкој полицији.

-Радује ме то да су се сви угоститељи сложили да је у протекла два викенда била прегласна музика и да смо имали одређено нарушавање јавног реда и мира, што је потврдио и командир полиције. Желимо сви да постоји ноћни живот, да наше шеталиште буде пуно, да наши угоститељи добро послују и да људи имају гдје изаћи, али нећемо дозволити угоститељима да постављају звучнике са толиком снагом и јачином, како би се надјачавали у строгом центру града, рекао је начелник Ранкић након састанка са угоститељима.

Братуначки начелник оцијенио је да је састанак протекао добро уз конструктиван договор, рекавши да је са угоститељима размијенио све потребне информације, те да је сигуран да се овакве ствари неће понављати у наредном периоду.

-Никоме није у циљу да забрани активности угоститеља и музику уживо, али морамо поштовати закон. Нисмо прибјегавали писању прекршајних налога и новчаних казни, које су високе, јер смо свјесни да је вирус Корона смањио приходе свим угоститељима, поручио је Ранкић.

Да је договор са братуначким угоститељима постигнут, потврдио је и Бранко Шарац, власник новоотвореног угоститељског објекта “Роцк Стар“.

-Састанак је протекао конструктивно. Сви су изразили своје ставове. Дошли смо до заједничког закључка да се закон мора испоштовати и да људи имају право на своју приватност и нормалан живот. Закључили смо да би било добро измјерити и наћи компромис око јачине звука, која ће задовољити госте у угоститељском објекту, а да притом не смета станарима оближњих зграда и надам се да ће то сви поштовати, како бисмо имали завидан ноћни живот у односу на друге градове.

Ранкић је истакао да ће у наредном периоду превентивно дјеловати инспекцијске службе и комунална полиција, како би регулисали рад угоститељских објеката, односно, јачину музике.

-Музика у угоститељским објектима, може да буде до 22.00 часа, послије тога угоститељи смањују музику на законом прописану јачину. Послије 22.00 часа музика може остати унутар угоститељских објеката до краја радног времена.

На састанку је речено да мјере Републичког штаба за ванредне ситуације јесу попуштене, али још увијек нису укинуте, те да сходно овим мјерама поступа и начелник општине и полиција.

-У 24.00 часа локали морају бити испражњени и закључани. Не постоји могућност да се толерише продужетак радног времена. До 15. јула 2021. године важе ове мјере, а од 15-ог иду нове одлуке, сходно закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, појаснио је Ранкић.

Подсјећамо, због непоштовања дозвољене чујности, односно нивоа буке, у складу са прописима заштите животне средине и одредби члана 15. Закона о јавном реду и миру, на подручју општине Братунац забрањено је извођење музике уживо до даљњег.