OБАВЈЕШТЕЊЕ (20.02.2024.г.)

Glavna slika

У циљу повећања површина под засадима малине на територији општине Братунац и повећању производње малине, општина Братунац у сарадњи са предузећем ДOO “Малина – Братунац“ додјељује саднице малине домаћинствима која се већ баве овом производњом и за домаћинства која тек почињу да се баве производњом малине.

Општина Братунац је у сарадњи са Јапанском организацијом ЈИЦА и УНДП засновала расадник малине ДOO “Малина-Братунац“ са циљем да се заинтересованим домаћинствима обезбиједи здравствено исправна и сортно чиста садница малине.

На основу процјене на терену од стране стручне службе расадника, потребно је подијелити саднице малине за домаћинстава која се већ баве производњом малине и за домаћинства која тек почињу да се баве производњом малине. Максималан број садница који корисник може добити је 1.200.

Молимо све пољопривредне произвођаче са подручја општине Братунац, уколико желе обновити, проширити или засновати нови засад малине са сортама „Виламет“ и „Микер“, да се јаве у просторије д.о.о.“Малина – Братунац“.