ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ПОВОДОМ ОДРЖАВАЊА ОПШТИХ ИЗБОРА У СРБИЈИ

Glavna slika

У Средњошколском центру у Братунцу у недјељу, 3. априла, биће отворено бирачко мјесто на којем ће сви грађани који су се претходно пријавили из ове и сусједних општина, а који имају двојно држављанство, БиХ и Србије, моћи да гласају за изборе у Србији.

Бирачко мјесто биће отворено од 7.00 до 20.00 часова, а гласачима је потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, истакао је да је ове године у Братунцу велико интересовање грађана који желе да остваре своје гласачко право баш у овој општини.

-За гласање је пријављено преко 400 грађана који желе да остваре своје бирачко право у Братунцу. Како нас свакодневно посјећују грађани који нису стигли да попуне своје захтјеве за гласање у иностранству, ми смо одлучили да за све оне који су пријављени на неком од бирачких мјеста у општини Љубовија (Република Србија), обезбједимо бесплатан превоз, како би и они остварили своје бирачко право. Грађани којима је потребан превоз, могу се јавити нашим активистима, који ће их дочекати испред Средњошколског центра у Братунцу, појаснио је Ранкић.

Ранкић је позвао становнике Братунца и Републике Српске, који имају држављанство Србије и БиХ, да изађу на изборе, 3. априла и подрже Српску напредну странку и предсједника Александра Вучића.