ОБИЉЕЖЕНО 30. ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА У БЈЕЛОВЦУ

Glavna slika

Данас је у селу Бјеловац обиљежено 30. година од страдања Срба у три подрињска села, Бјеловац, Сикирић и Лозничка ријека.

  1. 14. децембра 1992. године ово мјесто напале су снаге тзв. Армије БиХ под командом Насера Орића, и тог дана на кућном прагу је убијено 68 људи српске националности, од којих су већина били жене, дјеца и старци.

Парастос убијеним жртвама служен је у Спомен соби у порти Храма Св. Пророка Илије у овом селу, а помену је присуствовао велики број званица и чланова породица убијених Бјеловчана. Међу званицама данас у Бјеловцу су били представници локалних заједница Братунац, Сребреница, Милићи, Зворник и Власеница, затим представници општинских и регионалних борачких организација из Републике Српске, представници бројних удружења проистеклих из протеклог одбрамбено отаџбинског рата, представници привреде и политичких партија, а у Бјеловцу је био и Предсједник Народне скупштине Републике Српске г-дин др. Ненад Стевандић.

Стевандић је данас прије одласка у Бјеловац обавио радну посјету општини Братунац, гдје је у разговору са вршиоцем дужности начелника општине г-дином Браниславом Тришићем и руководством СО Братунац, разговарао о актуелним темама у циљу побољшања сарадње ове локалне заједнице са републичким нивоом власти, као и о реалзацији започетих и најављених пројеката.

др. Ненад Стевандић такође посјетио је и породицу Тодоровић из Братунца, гдје је близанцима тројкама из ове породице уручио новогодишње пакетиће уочи предстојећих празника.