ОД КОЛИЈЕВКЕ ПА ДО ГРОБА, НАЈЉЕПШЕ ЈЕ ЂАЧКО ДОБА

Glavna slika

Поводом почетка нове школске године, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, подијелио је данас поклоне првачићима у свим братуначким основним школама. Школску  2021/2022 годину уписало је стотину првачића. 

Након уручивања симболичних поклона, начелник се обратио малишанима и учитељима, пожеливши им срећан почетак основног школовања. 

-Једнога дана, када одрастете, стасате у зреле људе и када се сјетите овог првог дана и ваших школских клупа, схватићете да је школско доба најљепше и најбезбрижније и зато сада уживајте у њему.

На путу школовања не заборавите да будете срећни, да се дружите, али наравно и да учите. Битно је да не изгубите смисао за игром, трагањем и да задржите ту чистоту, која постоји у вама. 

Никада немојте заборавити да поштујете своје родитеље, учитеље, наставнике и све оне који вам помажу на животном путу. 

Пред родитељима, учитељима, наставницима, професорима је тежак задатак и одговорност, да у границама свих могућности правилно усмјеравају младе генерације, а самим тим и будућност наше отаџбине. 

Учитељи имају једну од најплеменититијих улога у животу, а то је да младима отворите видике и путеве до стазе науке и знања. 

Увјерен сам да ћете учинити све, као што сте и до сада чинили, да ученицима, пред којима је нова школска година, школа буде мјесто учења, духовне радости и задовољства. 

Како рече Душко Радовић: “ Школа која се много чуди знању и понашању својих ђака и коју нервира то што су дјеца - дјеца, не може бити добра школа. Не постоје добра и лоша дјеца, већ само различита, а различитом дјецом морамо се бавити на много различитих и деликатних начина. “

Школарци, нека вам школски дани пролазе брзо, а знање траје вјечно! 

Свим ученицима, родитељима, учитељима, наставницима и професорима срећан почетак нове школске године! 

Ваш начелник, Срђан Ранкић