ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА РОДИТЕЉЕ НОВОРОЂЕНЧАДИ (29.03.2024.Г.)

Glavna slika

Данас је начелник Општине др Лазар Продановић организовао  свечани пријем за младе брачне парове који су у претходном периоду постали родитељи новорођенчади,поднијели захтјеве и остварили право на једнократну новчану помоћ за рођење дјетета,а све у складу са Правилником о критеријумима,начину и поступку расподјеле средстава за стимулисање наталитета на подручју општине Братунац.

Рјешења о једнократној новчаној помоћи  данас су уручена   18 брачних парова који су у претходна три мјесеца постали родитељи.

Пет мајки је добило износе од 500 КМ за рођење првог дјетета,шест мајки износе од 700 КМ за рођење другог дјетета,4 мајке износе од 1.000 КМ за рођење трећег дјетета,2 мајке износе од 1.000 КМ за рођење четвртог дјетета и једна мајка износ од 2000 КМ за рођење близанаца,четвртог и петог дјетета.

Општина Братунац ће и у наредном периоду наставити да издваја значајна средства за ову намјену,као и да разним механизмима подржава младе брачне парове и стимулише их  да остају на простору наше општине.

 

НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА ЖЕЛИМО ДОБРОДОШЛИЦУ, А СВИМ РОДИТЕЉИМА УПУЋУЈЕМО НАЈСРДАЧНИЈЕ ЧЕСТИТКЕ !