ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА

Glavna slika

Данас је у Скупштинској сали општине Братунац, одржан састанак начелника др Лазара Продановића са дијелом привредника, који послују на подручју наше општине. Тема разговора била је стање у области привреде, сарадња привредника и локалне власти, начини и модели за унапређење исте, проблеми са којима се привреда суочава у свакодневном пословању, примједбе на рад локалне самоуправе и др.

Начелник је истакао, да досадашња сарадња са привредним субјектима није била на завидном нивоу, али да ће се то у будућности промјенити. Захвалио је свима који су допринијели да братуначко шеталиште добије изглед какав данас има, а посебно фирмама "Петропријект" и "Прогрес", које су узеле највише учешћа у уређењу шеталишта. Информисао је присутне о пројектима који се реализују, изградњи тротоара, улица, плану утопљавања зграда, те о фази реализације пројекта индустријске и слободне зоне.

Закључци састанка:

-Унаприједити сарадњу општинске управе и привредника са подручја општине. Предложена је идеја формирања Привредног савјета, кога би чинили представници привредних субјеката и који би наступао као савјетодавно тијело.

-Фокусирати се на 1. јул, када се планира обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и Бирча. Омогућити запосленима да тај дан присуствују помену .

-У будућности, укључити привреднике у јавне догађаје, као што су Сајам пољопривреде, привреде и туризма "Дани малине", Дринску регату, традиционални вашар "Макивије"...

-Радити на повећању социјалне, друштвене одговорност привредника, како бисмо сви заједно радили на развоју наше општине.

-Укључити привреднике у израду Стратегије развоја општине. Организовати јавну расправу на ту тему.

-Привредницу су обећали финансијску помоћ при набавци 3 апарата, која су потребна Дому здравља Братунац и то центрифуга за лабораторију, апарат за електролите, холтер крвног притиска.

-За мјесец дана, договорено је организовање још једног састанка привредника и локалне власти, у проширеном саставу, на коме ће се конкретније разговарати о закључцима данашњег састанка и о начину реализације истих.