ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ "МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА"

Glavna slika

У љубовијском селу Врхпоље, данас је одржан централни дио манифестације "Михољски сусрети села", који је обухватио такмичење у малом фудбалу, индивидуална такмичења у разноврсним дисциплинама и етно изложбу "Стари занати".

Манифестацију су званично отворили предсједник општине Љубовија Милан Јовановић и начелници општина Братунац и Сребреница, Лазар Продановић и Младен Грујичић.

По први пут, учешће у такмичењу су узели становници сусједних општина из Републике Српске, и то, на позив организатора, житељи братуначког села Кравица и сребреничког села Залазје.

- Обрадовао нас је позив сусједне општине Љубовија, да становници Кравице учествују на једној оваквој манифестацији. Радо смо се одазвали позиву и направили добру екипу. Овакви догађаји учвршћују везе нашег народа са две стране ријеке Дрине и надамо се да ће их у будућности бити више. Манифестација је јако добро осмишљена и очекујем да ће још више добити на промоцији и масовности. Општина Братунац ће се радо одазвати позиву и следеће године, можда и са неколико више формираних екипа - рекао је Продановић.

Такмичарски дио манифестације обухватио је такмичење у малом фудбалу, те учешће у појединачним дисциплинама, скок удаљ из мјеста, бацање камена са рамена, надвлачење клипка, обарање руке, надвлачење конопца, шах.

Пажњу публике, наравно, највише је привукло играње малог фудбала, у коме је побједу однијела сребреничка екипа. Наша екипа освојила је треће мјесто и овим путем желимо да честитамо нашим момцима на учешћу и доброј игри.

У оквиру манифестације, организована је изложба "Стари занати" која нам је представила ручне радове чланица локалних удружења жена и разна јела етно трпезе.