ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ "ДАНИ МАЛИНЕ 2024"

Glavna slika

Шеснаести Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма "Дани малине 2024" у Братунцу су данас отворили начелник општине Братунац Лазар Продановић и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац.

Начелник Продановић је изразио задовољство одзивом излагача и захвалио свим учесницима и спонзорима.

"Циљ нам је да данас, када је више од 80 излагача овдје они прикажу своје активности, али истовремено да разговорима, панелима, који су планирани у току ове манифестације привучемо потенцијалне инвеститоре у ову малу, али перспективну општину, која и географским положајем и самим својим током развоја заслужује већу пажњу. Радићемо заједно на овим активностима и желимо на сваки могући начин створити амбијент у којем ће бављење овом активности привреде бити врло привлачно за највећи број грађана и пољопривредних произвођача у нашој општини. Само присуство великог броја представника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Републике Србије, Сјеверне Македоније и Републике Италије указује на привлачност ове манифестације" - поручио је начелник Продановић

Отварајући манифестацију Кошарац је посебно истакао њен интернационални карактер што је веома значајно за ову општину и Републику Српску јер потврђује да је она мјесто повољно за инвестирање, развој и креирање бољег пословног амбијента. Честитајући организатору, учесницима и посјетиоцима сајма Кошарац је нагласио да је ово један од пет међународних сајмова у БиХ.

Отварању сајма претходило је интонирање химни Републике Срске и Србије, те наступ локалног Културно-умјетничког друштва "Мост" .

Осим малине, на сајму смо могли видјети изложене и друге пољопривредне производе, механизацију, ручне радове, туристичке понуде...У сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина одржана је регионална конференција на тему "Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа".

Сајам се наставља и сутра. Имаћемо прилику да гледамо изложбу паса, маскенбал вртића "Радост", избор најуређенијег дворишта и балкона, избор најљепшег штанда, извлачење награда за посјетиоце, те остали богат садржај.

Од 11:00 до 17:00 часова на Рајској плажи биће организовано гастро такмичење "Златни котлић Подриња 2024".