ОТВОРЕНА ОСМА РЕВИЈА РУСКОГ ФИЛМА У БРАТУНЦУ

Glavna slika

Замјеник амбасадора Русије у БиХ Андреј Морозов вечерас је у биоскопској сали Дома културе отворио осму по реду Ревију руског филма.

- Изузетна ми је част и велико задовољство да данас присуствујем отварању Ревије руског филма која се традиционално одржава у Братунцу. Ове године амбасада наступа као партнер у припреми овог догађаја. На тај начин можемо да представимо достигнућа наше кинематографије. Данас, поводом отварања имамо посебну пројекцију. То је филм Добровољчица који је снимљен прије неколико година. Већина ликова на екрану нису глумци него становници Луганска. Сви догађаји у филму имају документарну подлогу. Надам се да ће вам овај филм довољно објаснити шта се десило у Русији - поручио је Морозов братуначкој публици.

Начелник Лазар Продановић је изјавио да је поносан на одржавање ове манифестације.

- Радићемо на продубљивању српско - руског пријатељства. Кроз културу и филм приближићемо се једни другима. Ову сарадњу ћемо наставити на најбољи могући начин - рекао је Продановић.

Тема филма "Добровољчица" је рат у Донбасу. То је први снимљени филм о тој теми у којем се приказује драматика догађаја од 2014. до 2019. године, односно период прије почетка руске специјалне војне операције на Украјину.

Прије почетка Ревије руског филма, начелник Продановић је угостио замјеника амбасадора Андреја Морозова у згради Општинске управе Братунац, гдје су одржали састанак и разговарали о даљој сарадњи.