Пилот пројект бодовних картица у Општини Братунац: Грађани оцијенили услуге локалне управе

Glavna slika

У оквиру USAID Пројекта помоћи локалној управи (USAID/LGAA), Општина Братунац је, у сарадњи са USAID -ом, спровела пилот фазу примјене бодовних картица као партиципативног алата за друштвени мониторинг. Бодовне картице омогућавају грађанима да изразе своје задовољство квалитетом, доступношћу и дјелотворношћу јавних услуга.

Овај пројект је спроведен путем Microsoft Forms платформе, гдје су грађани могли оцијенити услугу добијања „Извода из Матичне књиге рођених - родног листа“. Приступ бодовним картицама омогућен је путем интернета, користећи друштвене мреже, Вибер, Whatsapp , е-маил, те излагањем на wеб страници Општине.

Савјетодавни одбор грађана (СОГ) имао је кључну улогу у реализацији овог пројекта. Сваки од 7 чланова одбора дијелио је приступне линкове бодовних картица са члановима својих заједница, пријатељима и познаницима, с циљем прикупљања повратних информација о задовољству грађана пружањем ове приоритетне услуге.

Током пилот фазе, бодовне картице су попунила 20 грађана, што указује на заинтересованост локалне заједнице за евалуацију и унапређење јавних услуга. Резултати прикупљени путем ове иницијативе послужиће за унапређење квалитета пружених услуга у Општини Братунац.

Општина Братунац захваљује свим грађанима који су учествовали у овом пројекту и позива на наставак сарадње у будућим активностима усмјереним ка побољшању квалитета живота у нашој заједници.

Извештај примјена бодовне картице за Општину Братунац можете погледати и преузети ОВДЈЕ.