ПОСЈЕТА ДЈЕЧИЈЕМ ОБДАНИШТУ

Glavna slika

Начелник општине Лазар Продановић и шеф кабинета Драшко Стевановић посјетили су данас малишане вртића "Радост" Братунац.

Након дружења са дјецом, начелник је разговарао са директором и са запосленима у овој установи.

- Овдје смо прије свега, да заједно са директором и запосленима видимо у каквим условима дјеца бораве. Свјесни смо проблема ограниченог просторног капацитета постојећег објекта вртића. Због тога интезивно радимо на реализацији пројекта изградње новог објекта дјечијег обданишта на локалитету код Основне школе "Вук Караџић". Већ данас имамо заказан састанак са представницима фирме за планирање, пројектовање и консалтинг "Урбис центар" д.о.о. Бања Лука. Једна од тема овог састанка биће измјена регулационог плана наведеног локалитета, ради изградње дјечијег обданишта. Настојаћемо да изградимо модеран објекат који ће моћи прихватити сву дјецу чији родитељи искажу жељу да своје малишане оставе на чување у овој јавној установи - рекао је Продановић.

Начелник је недавно у оквиру програма помоћи ученицима првог разреда основне школе и дјеци из социјално угрожених породица уплатио по 100 КМ за 8 малишана који похађају Јавну установу за предшколско васпитање и образовање "Радост" Братунац.