ПОСЈЕТА ОПШТИНИ ГАЏИН ХАН

Glavna slika

Поводом прославе Дана општине Гаџин Хан, делегација општине Братунац, на челу са начелником Лазаром Продановићем, посјетила је ову општину са којом је у току процес братимљења.

- Заинтересовани смо за фондове Европске уније из различитих области културе. Већ разговарамо да Културно-умјетничко друштво "Мост" из Братунца, са друштвом из Гаџиног Хана има сарадњу. Не само да Гаџин Хан има јако добре потенцијале и славну историју. И Братунац има добре потенцијале. Ми смо на ријеци Дрину, са лијеве стране, на дијелу дужине од 67 километара. Поред тога имамо планинске и друге туристичке потенцијале као и привредне. Мислим да ће бити јако велики број могућности за нашу будућу сарадњу. Заинтересовани смо за искуства која Гаџин Хан и друге општине у Републици Србији имају у смислу директних страних инвестиција и повећање броја запослених. Сарадња ће имати велики значај за обе општине - изјавио је Продановић.

У пратњи државне секретарке у Министарству за заштиту животне средине Владe Републике Србије, делегација општине Братунац посјетила је производне погоне компаније Ресор д.о.о. - Индустрија комуналне опреме - Гаџин Хан, која се бави производњом нових и ремонтом старих комуналних надоградња. Ријеч је о највећој фирми у Гаџином Хану, која запошљава половину од укупног броја запослених у овој општини.