ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Данас је начелник општине Братунац др Лазар Продановић у биоскопској сали Дома културе потписао Уговоре о стипендирању са 158 студената.

Од тог броја 114 студената ће стипендију примати у трајању од 10 мјесеци, док ће 44 студента који су остали испод црте, а испуњавали су услове Конкурса, стипендију примати у трајању од 5 мјесеци.

Прије свечаног потписивања, студентима и родитељима обратио се начелник Продановић који је стипендистима честитао и пожелио срећу у даљем школовању.

- Ове године смо додјелили стипендије свим студентима који су поднијели захтјев и испуњавали услове Конкурса. Поносан сам на вас, када видим на којим све универзитетима студирате. Међутим, забрињава нас то што се јако мали број враћа у Братунац. Организоваћемо састанак са онима који су завршили студије, да видимо шта је то што локална самоуправа може да помогне да створимо бољи амбијент. Планирамо да за Дан општине посебно наградимо дефицитарна занимања и изразито талентоване студенте - поручио је начелник Продановић.

Мјесечни износ стипендије за све студенте износи 100 КМ, а укупна средства издвојена за ову намјену су 136.000 КМ.