ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Начелник општине Братунац др Лазар Продановић потписао је данас уговоре о стипендирању са 138 редовних студената са подручја наше општине који студирају на државним Факултетима.

За ове сврхе у буџету Општине Братунац за 2023. годину одвојено је 100.000 КМ али је одлуком Начелника Продановића овај износ повећан на 120.800 КМ како би општинску стипендију добио сваки рангирани студент који испуњава основне услове, те ће укупан број оних који ће добијати ову стипендију бити 151.

''Заиста је част бити на челу општине која има овакав људски потенцијал у овим младим људима који су углавном студенти на најбољим државним Универзитетима у региону и то на студијским програмима који нам гарантују да ће након дипломирања они бити замајац развоја економије нашег града али и читаве Републике Српске. Увидом у њихове успјехе током студија и признања која добијају никако нисам могао да елиминишем нити једног студента са листе стипендиста општине Братунац, те с'тога сам у консултацијама са мојим тимом донео одлуку да подржимо све студенте који су рангирани, јер поновићу још једном њихов повратак у Братунац након завршених студија је приоритет ове администрације јер важан нам је сваки човјек а посебно млади и образовани људи'', истакао је Продановић приликом потписивања уговора са стипендистима.

Општинску стипендију студенти ће примати у износу од 100,00 КМ током осам мјесеци календарске године, што по једном стипендисти износи 800,00 КМ.

Општина Братунац студентске стипендије додјељује од 2004. године а ова година представља рекорд по броју потписаних уговора са стипендистима.