ПРЕДСТАВНИЦИ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У БИХ И АМБАСАДА ДРЖАВА ЧЛАНИЦА НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БРАТУНЦУ ПОЛОЖИЛИ ЦВИЈЕЋЕ НЕВИНИМ ЦИВИЛНИМ ЖРТВАМА РАТА

Glavna slika

Замјеник шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Адебајо Бабајиде данас је на Градском гробљу у Братунцу положио цвијеће и одао почаст невиним, цивилним жртвама из протеклог рата. Са њим у пратњи то су учинили и изасланици амбасада држава чланица Европске уније у БиХ: Шпаније, Румуније, Чешке, Словеније и Грчке.

Прије обиласка гробља и полагања вијенца они су посјетили Општину Братунац гдје су се састали са начелником Лазаром Продановићем, који је изразио задовољство овом посјетом, наводећи да никада више представника држава чланица ЕУ у једном дану није посјетило ову општину.

Начелник је делегацију упознао са проблемима са којима се општина суочава, али и са активностима које се проводе на превазилажењу истих.

- Посјету сматрам изузетно значајном. Са овог састанка се шаље позитивна порука. Драго ми је што ће представници ЕУ одати почаст свим невиним цивилним жртвама рата. Прошлост јесте трагична, али треба да градимо бољу будућност. Крећемо се даље ка развојним пројектима и на том путу очекујемо значајну подршку Европске уније - рекао је Продановић.

Замјеник шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Адебајо Бабајиде и изасланици држава чланица захвалили су на пријему и поручили да је важно поштовање свих невиних жртава рата и рад на помирењу као услов за бољи живот људи у земљи.