ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕВРЕМЕНИХ ИЗБОРА ЗА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

На јуче одржаним пријевременим изборима за Начелника општине Братунац, на биралишта је изашло 8.393 бирача што је 47,69% од укупног броја уписаних особа са правом гласа у централни бирачки списак. Кандидат др. Лазар Продановић освојио је 5.057 гласова, док је његов противкандидат Срђан Ранкић освојио 2.981 глас.

У укупан збир гласова нису унијети подаци са бирачког мјеста 104Б005 - Полом, гдје је дошло до валидацијских грешака приликом бројања. Иначе на овом гласачком мјесту од укупног броја изашлих гласача њих 105 је пружило подршку доктору Лазару Продановићу, док је њих 71 гласало за Срђана Ранкића. У наредном периоду биће пребројани и непотврђени гласови, гласови бирача који су гласали у одсуству, као и гласови које је евидентирао мобилни тим на јучерашњим изборима.

Према до сада прукупљеним подацима и обрађеном гласачком материјалу, као и материјалу који треба да буде предмет борјања и обраде, разлика коју је доктор Лазар Продановић направио у односу на свог противкандидата је недостижна.

Централна изборна комисија БиХ ће у наредних неколико дана након завршеног бројања свих гласова прогласити коначне резултате пријевремених избора за Начелника општине Братунац.

 

Коначне резултате избора са редовних бирачких мјеста а које је обрадила Општинска изборна комисија можете погледати ОВДЈЕ.