ПРИЈЕМ ЗА РОДИТЕЉЕ НОВОРОЂЕНЧАДИ (27.06.2024.Г.)

Glavna slika

Други пут у току ове године начелник Општине др Лазар Продановић организовао је свечани пријем за младе брачне парове који су у претходном периоду постали родитељи новорођенчади, поднијели захтјеве и остварили право на једнократну новчану помоћ за рођење дјетета, а све у складу са Правилником о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за стимулисање наталитета на подручју општине Братунац.

Рјешења о једнократној новчаној помоћи данас су уручена за 37 брачних парова који су у претходна три мјесеца постали родитељи.

Четрнаест мајки је добило износе од 500 КМ за рођење првог дјетета, тринаест мајки износе од 700 КМ за рођење другог дјетета, 6 мајки износе од 1.000 КМ за рођење трећег дјетета, три мајке износе од 1.000 КМ за рођење четвртог дјетета и једна мајка износ од 1.700 КМ за рођење близанаца, другог и трећег дјетета, те је укупно из буџета издвојено 26.800 КМ за 37 породица.

Општина Братунац ће и у наредном периоду наставити да издваја значајна средства за ову намјену,као и да разним механизмима подржава младе брачне парове и стимулише их да остају на простору наше општине.

НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА ЖЕЛИМО ДОБРОДОШЛИЦУ, А СВИМ РОДИТЕЉИМА УПУЋУЈЕМО НАЈСРДАЧНИЈЕ ЧЕСТИТКЕ !