ПРОМОВИСАНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСКОГ ДАНА ИЗБОРА

Glavna slika

Првог четвртка у фебруару широм региона обиљежава се манифестација поводом Свјетског дана избора.

На конференцији Удружења изборних званичника Европе, одржаној у Мађарској 2005. године, договорено је покретање иницијативе да се први четвртак у мјесецу фебруару утемељи као дан који би предствљао заштитни знак демократских избора, односно Свјетски дан избора.

С тим у вези, Општинска изборна комисија Братунац је у склопу својих редовних активности а у сарадњи са JУ СШЦ Братунац, организовала едукацију за младе бираче, ученике завршних разреда и ученике који ће до октобра 2024. године бити пунољетни са циљем буђења свијести младих о важности избора, упознавања истих о бирачким правима, изборном процесу  и изазовима које изборни процес носи, али са посебним акцентом на важност професионалног и непристрасног односа изборне администрације.

ОИК Братунац је у склопу иницијативе за обиљежевање Свјетског дана избора у сарадњи са ЈУ СШЦ Братунац извршила едукацију ученика у Скупштинској Сали општине Братунац, гдје их је упознала о важности избора, изборном процесу, важности изласка на изборе и свим изазовима које изборни процес носи са собом.

Такође ОИК Братунац је позвао све заинтресоване да се пријаве на едукацију коју ће ОИК проводити у овој години у циљу оспособљавања кадрова за рад у бирачким одобрима и формирања резервне листе ОИК Братунац за потребе ангажовања у бирачке одборе.

Овим путем се захваљујемо ЈУ СШЦ Братунац, директору, професору Ранку Јаковљевићу, као и ученицима на изузетној сарадњи.