ПРВИ ДАН ШКОЛЕ

Glavna slika

Поводом почетка нове школске године, начелник општине Лазар Продановић, посјетио је јутрос братуначке основне школе. Том приликом, начелник је посебно поздравио првачиће, које ће наградити са по 100 КМ. Ове године, уписано је 149 ученика првих разреда. За 91 ученика из социјално угрожених породица, општина је обезбједила по 100 КМ.

Начелник је поздравио родитеље и ђацима првацима пожелио успјешан почетак школовања уз жељу да остваре добре резултате. Истакао је, да локална заједница улаже огромне напоре како би обезбједила што боље услове за рад ученика и наставног особља. Интезивно се ради на унапријеђењу и примјени мјера пронаталитетне политике, што је доказано кроз реализацију програма исплате средстава за рођење дјетета и кроз друге видове помоћи који су реализовани.

Први пут, општина је обезбједила новчана средства којима је наградила све ђаке прваке, а помоћ је додјељена и ученицима из социјално угрожених породица.

Слиједећи вид помоћи нашим ученицима, чија реализација је у плану, је финансирање трошкова одласка на екскурзију ученика завршних разреда основне и средње школе, који су лошег материјалног стања. Овај вид помоћи, накнадно ће се дефинисати у сарадњи са школама и наставницима.

Првог школског дана, начелник је посјетио ОШ "Вук Караџић" и "Бранко Радичевић" у Братунцу и ОШ "Петар Кочић" у Кравици. У понедељак, планирано је да начелник поздрави и ученике Средњошколског центра Братунац, те дјецу која похађају Дјечије обданиште "Радост". Одређени број ове дјеце, биће обухваћен исплатом накнаде од 100 КМ, у оквиру помоћи коју општина реализује на почетку школске 2023/2024 године.