САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (10.11.2022.г.)

Glavna slika

У протеклих неколико дана, али и мјесеци, свједоци смо политичких превирања и тензија, које се емитују на подручју општине Братунац и које ће у великој мјери негативно утицати на буџет ове општине, из тог разлога дужни смо да упознамо јавност са свим дешавањима из протеклог периода.

Поред пресуде Окружног суда у Бијељини број: 12 0 У 009373 22 У од 14.10.2022. године, којом је на функцију предсједника Скупштине општине Братунац враћен незаконито смијењен Радислав Јовановић, данас је у Општину Братунац стигла и пресуда Окружног суда у Бијељини, број: 12 0 У 009025 22 У од 02.11.2022. године, којом се на функцију потпредсједника Скупштине општине Братунац враћа Десимир Вулић.

Велики дио одговорности због одржавања нелегалних сједница, нелегалних смјена и незаконитог рада, сноси правник у Скупштини општине Братунац Ивана Милановић, која је била дужна да упозори одборнике на нерегуларности које су учинили. Поред пристиглих пресуда Окружног суда у Бијељини у Скупштини општине Братунац и даље влада бахатост и безакоње, тако су нелегално изабрано руководство и правник у Скупштини одбили да омогуће несметану примопредају, уруче печат и спроведу пресуду Окружног суда у Бијељини. Све ово пријављено је надлежним органима.

Пристигле пресуде Окружног суда у Бијељини, доказ су нерегуларности рада, бахатости, безакоња и самовоље која влада у Скупштини општине Братунац.

Нелегално изабрани функционери Јово Челановић и Раденко Милановић биће одјављени са даном незаконитог именовања, а начелник општине Братунац против одговорних покренуће поступак пред надлежним органима.