СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Данас је у просторијама Општинске управе Братунац одржана сједница Штаба за ванредне ситуације општине Братунац.

На сједници је презентована тренутна епидемиолошка ситуација у погледу болести афричке куге свиња, која је недавно евидентирана у братуначком насељу Моштанице. Чланови штаба су обавјештени да је епидемиолошка ситуација мирна и да нема нових случајева појаве заразе. Предочене су мјере које су до сада проведене у циљу сузбијања болести. Уједно, изражено је задовољство одзивом и реакцијом грађана, када је у питању накнадно маркирање и регистрација животиња.

Штаб је информисан и о припреми реализације вјежбе Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, која ће се поводом Међународног дана цивилне заштите 1. марта извести у Братунцу.

Задовољство нам је што је Братунац изабран да буде домаћин извођења показне вјежбе Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Потребно је да се укључе сви релевантни субјекти који ће омогућити да се ова вјежба успјешно спроведе - истакао je командант штаба начелник Лазар Продановић.

Осим наведених информација, Штаб за ванредне ситуације је за 2024. годину усвојио неколико програма и планова: Програм рада Службе цивилне заштите општине Братунац, Програм заштите и спасавања од пожара, Програм заштите и спасавања од поплава, План активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору, План активности у припреми и спровођењу одбране од поплава и мјера заштите и спасавања од поплава, План активности и мјера заштите и спасавања од земљотреса за период од 2024-2027. године и План активности на спровођењу мјера заштите и спасавања од снијежних падавина и снијега на територији општине Братунац за период од 2024-2027. године.