СРЕЋНО ДУЊА!

Glavna slika

Дуња Вуксић чланица Боксерског клуба "Кум" из Братунац, данас ће се борити у полуфиналу Европског првенства за школарце, које се одржава у Источном Сарајеву. 

Њена противница биће Валериа Рижова из Русије. Меч је други по распореду, у сесији која почиње од 18 часова. Дуња је пласманом у полуфинале категорије до 51 килограма већ обезбиједила медаљу. 

Боксерка из Братунца и чланица репрезентације Босне и Херцеговине у четвртфиналу је савладала Дору Немет, мађарску такмичарку. У стручном штабу бх тима је и Синиша Лопатић, тренер Кум-а.

У другом полуфиналу Дуњине категорије састају се представнице Чешке и Турске.

Дуња, као најмлађа учесница овог такмичења без обзира на јаку конкуренцију врчерас очекује побједу. 

-Очекујем да се добро забавим и да добро одрадим меч. Мађарицу сам побиједила са 5:0 разлике. Сутра ми је рођендан и мислим да би ова побједа била мој најљепши поклон, рекла је Дуња Вуксић, поручивши својим суграђанима да ће дати све од себе како би изборила побједу. 

Дуњин тренер Синиша Лопатић, такође је оптимистичан поводом вечерашње борбе, али каже да је задовољан и њеним досадашњим резултатом. 

-Вјеровао сам у Дуњу. Са њом се много радило. Надали смо се побједи. Данас је пред њом тежак меч. Најбитније је да из меча изађе без повреда и да избоксује меч до краја. То је једно велико искуство за њу, оцијенио је Лопатић. 

Поред тренера Синише, велику подршку Дуњи пружили су тетка Данка и начелник општине Братунац Срђан Ранкић. 

-Имала је моју максималну подршку. Била сам са њом и за вријеме припрема. Најискреније, ми очекујемо побједу, aли смо задовољни и овим, рекла је Данка Вуксић. 

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић подржао је Дуњу и БК "Кум" , те је из буџета општине издвојио средства за њихово учешће у овом такмичењу. 

-Искрено се радујемо успјеху сваког дјетета. Дуња је на најбољи могући начин представила општину Братунац. Ми јој желимо много среће вечерас, иако је она за нас и у овом тренутку побједница. Дочекаћемо је достојанствено и поносно. Наше суграђане позивам да прате и бодре нашу Дуњу, поручио је начелник Ранкић. 

Меч можете пратити на линку:

https://m.youtube.com/watch?v=odLShYUK0R0