"У БРАТУНЦУ КРАЈ ДРИНЕ НЕК СЕ КОЛО ВИЈЕ" (07.10.2023.Г.)

Glavna slika

У организацији Културно-умјетничког друштва "Мост" из Братунца, вечерас су у Спортској дворани, одржани други сусрети ветерана и рекреативних група фолклора, под слоганом "У Братунцу крај Дрине, нек се коло вије".

Манифестацију су отворили начелник општине Лазар Продановић и предсједник КУД-а "Мост" Братунац Милош Митровић који су поздрави публику и госте, те исказали част, што је Братунац вечерас домаћин за 15 културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Републике Србије.

- Веома сам срећан, што сам за ових шест мјесеци од када сам начелник општине спознао колика је вриједност Културно-умјетничког друштва "Мост" Братунац. Ми, у локалној самоуправи учинићемо све да створимо амбијент и услове за рад и активности КУД-а "Мост". Култура је темељ опстанка сваког друштва. Култура је најзначајнија дјелатност за опстанак једне заједнице. Онолико колико је његујемо имаћемо своју будућност. У том смислу учинићемо све да ових активности и у идућој години буде још више. Посебно сам захвалан Влади Републике Србије за оно што пружа за активности нашег културно-умјетничког друштва "Мост" и Центра за културу. Радићемо много више на овоме, а ви ћете са својим умјетничким стваралаштвом исказати да је традиција кључна претпоставка будућности свих - рекао је Продановић након чега је започело представљање гостујућих друштава са најразноврснијим кореографијама.

Братуначкој публици вечерас су се представили: КУД „Младост“ Нова Пазова, КУД „Јелече Нови Београд”, ЦЗНТК „Абрашевић“ Ваљево, КУД „Купиник“ Купиново, ФА „Шиљкан“ Београд, КУД „Острово“ Острово, КУД „Свети Сава“ Каћ, АНИП ,,Зворничко коло” Зворник, КУД „Прота Матија Поповић“ Милићи, ЈУ СКУД „Семберија“ Бијељина, КУД „Миленко Топаловић“ Бајина Башта, УЗННТ „Златибор“ Чајетина, СКУД „Свети деспот Стефан Лазаревић“ Сребреница, КУД „Вук Караџић“ Лозница, КУД „Наш завичај“ Севојно.