У БРАТУНЦУ ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА

Glavna slika

У оквиру манифестације „Културно љето“ синоћ је на Тргу Милоша Обилића у Братунцу одржан Четврти фестивал фолклора који су организовали Дом културе и братуначко културно-умјетничко друштво „Мост“, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Србије и Општине Братунац. Пред више од хиљаду грађана наступило је девет културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Републике Србије.

Фестивал је, у присуству предсједника општине Осечина Николе Томића,  отворио директор Дома културе Радован Петковић који је истакао да су културно-умјетничка друштва, његујући игру, пјесму, обичаје и традицију, дала велики допринос очувању српског идентитета и духовности.

-Ово је вече српске културне баштине, стваралаштва, традиције, наслеђа, младости, заједништва. Вечерашње дружење треба да прерасте у традицију и да смотра фолклора постане синоним српског јединства, очувања идентитета и националне припадности, поручио је Петковић.

На препуном братуначком тргу сплетовима пјесама и игара наступила су културно-умјетничка друштва „Младост“ из Нове Пазове и Пецке, „Браћа Недић“ из Осечине, „Бирач“ из Власенице, Фолклорни ансамбл „Мина и Андреј“ из Малог Зворника, „Азбуковица“ из Љубовије, „Мост“ и “Кравица“ из Братунца и  „Свети деспот Стефан Лазаревић“ из Сребренице.

Фестивал фолклора у Братунцу, након богатог програма представљеног на градској позорници, завршен је колом који су учесници програма заиграли заједно са грађанима на Тргу Милоша Обилића.