У БРАТУНЦУ ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ПРОШИРЕЊА МРЕЖЕ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ

Glavna slika

У Братунцу је данас започета реализација пројекта проширења мреже за наводњавање малињака и других пољопривредних површина. Радови се тренутно одвијају у братуначком селу Бјеловац, а овај пројекат биће реализован у свим мјесним заједницама на подручју општине Братунац.

Како су братуначки произвођачи малина претрпјели прошле године велику штету изазвану градом, који је умањио приносе рода, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, желећи да помогне колико је у његовој моћи, донио је одлуку којом се због претрпљене штете током протекле године, произвођачи малина на подручју општине Братунац у току ове године, ослобађају плаћања трошкова за услуге наводњавања засада малина.

Трошкове за услуге наводњавања у име произвођача малина сносиће Општина Братунац из средстава буџетом предвиђених на позицији за развој пољопривреде и пружање стручне помоћи.

Ранкић је нагласио да ће и у будућности пружати пуну подршку произвођачима малине.

-Наши људи, угледни и вриједни домаћини желе да раде, из тог разлога на овај начин пружамо подршку свима њима. Ове људе ћемо увијек стимулисати, кроз различите видове подршке. Свима њима желим успјешан рад, добре приносе и наравно добру цијену малине, поручио је Ранкић.